Selecteer een pagina

Wouter Danckaert is algemeen directeur SYNTRUM

jun 26, 2018 | Syntrum

Wouter Danckaert – © Dann

Wouter Danckaert is sinds 1 mei 2018 algemeen directeur van SYNTRUM, de koepel van de SYNTRA-opleidingen in Vlaanderen en Brussel. In het kader van verdere professionalisering, ondersteunt en begeleidt hij de 5 SYNTRA- vzw’s die samen het SYNTRA-netwerk vormen. Ook treedt hij op als woordvoerder om zo de verschillende SYNTRA-entiteiten één uniforme stem te geven.

Als algemeen directeur is het zijn taak om een gezamenlijke visie te helpen creëren en een langetermijnstrategie uit te rollen voor de SYNTRA-vzw’s. Maar ook de belangenbehartiging ten aanzien van diverse stakeholders neemt Danckaert voor zijn rekening. Verder stimuleert hij en leidt hij de samenwerking tussen de verschillende SYNTRA-vzw’s in goede banen.

Volgens Danckaert staat SYNTRUM voor een kantelpunt: “Door de ontwikkelingen in de markt en de veranderende wetgeving, komt het er voor ons als opleidingsverstrekker op aan om ons te gaan herpositioneren”, aldus Danckaert. “Dat betekent dat we de noden van de markt in kaart gaan brengen om op basis daarvan een nog aantrekkelijker opleidingsaanbod uit te werken.”

“Doorgedreven partnerships en sterk uitgebouwde netwerken zijn meer dan ooit van tel om onze maatschappelijke rol waar te kunnen maken. Want onze bedoeling is en blijft zoveel mogelijk mensen opleiden die het ondernemerschap opnemen. En dit in de brede zin van het woord: als zelfstandig ondernemer of als ondernemende medewerker binnen een bedrijfsomgeving.” 

Over Wouter Danckaert:

Wouter (°1982) is een bevlogen ondernemer en heeft verschillende masters op zak: Rechten (Universiteit Gent), General Management (Vlerick Management School) en Public Management (Antwerp Management School).

Zijn carrière start hij in 2006 als consultant bij PricewaterhouseCoopers om nadien regiocoördinator en later ook directeur te worden van het Streekoverleg Zuid-Oost-Vlaanderen. Na een passage als gastdocent (Optimalisatie van de Onderneming & Start van de Onderneming) aan de Hogeschool Gent, wordt Wouter Danckaert door Inside Matters – Insights to innovate aan boord gehaald. Een functie die hij combineert met een job als creatief entrepreneur bij HAMP bvba. In 2016 richt Danckaert Techtomar op. Een bedrijf dat kmo’s en start-ups bijstaat in de ontwikkeling van hun bedrijfsstrategie en -model, dat hij twee jaar later succesvol verkoopt.

Vandaag combineert Wouter Danckaert zijn functie als algemeen directeur van SYNTRUM met een drietal andere activiteiten. Zo is hij partner en Chief Sustainability Officer van het bedrijfsadviesbureau Human Reef, is hij stichter en drijvende kracht achter Wodan & Co (begeleiding en coaching bedrijven), en is hij mede-aandeelhouder van Starters’ Lodge, een coöperatieve die startende bedrijven kantoorruimte voorziet. Verder is hij nationaal voorzitter van JCI Belgium, Junior Chamber International.