Een op drie wordt ondernemer, SYNTRA verklapt winnend ondernemersrecept

mei 9, 2019 | Syntrum

Binnenkomen als cursist en buitengaan als ondernemer, bij SYNTRA kan het. Van alle cursisten die een opleiding volgen bij SYNTRA wordt 34% ondernemer binnen een tijdspanne van vijf jaar. Als we dit omzetten naar aantallen dan spreken we over 3.725 ondernemers die wij jaarlijks afleveren. De SYNTRA-ondernemer is dus niet meer weg te denken uit onze economie. Moet je morgen een brood kopen, een website laten ontwerpen, een fiets bestellen? Dan is de kans groot dat je bij een SYNTRA-ondernemer terecht komt.

Het geheime ingrediënt van SYNTRA

Een opleiding bij SYNTRA is voor veel cursisten de prikkel die ondernemerskriebels losmaakt. Die prikkel mist zijn succes niet want 34% wordt daadwerkelijk ondernemer, maar wat maakt die prikkel dan zo succesvol? Het ondernemersrecept bij SYNTRA bestaat uit drie geheime ingrediënten die we uitzonderlijk graag met jullie delen. Het is een combinatie tussen de geschikte docent, samenwerkingen met bedrijven en begeleiding op maat.

Ingrediënt 1: ervaring

Een goede leermeester maakt of kraakt de opleiding. Onze docenten worden dan ook met de grootste zorg uitgekozen. Wij kijken daarbij niet naar diploma’s maar wel naar de ervaring van de docent. De typische SYNTRA-docent is een docent uit de praktijk die vaak zelf ondernemer is op het moment dat hij/zij lesgeeft. Het is een vakman uit de sector die kan uitpakken met up-to-date kennis en actuele voorbeelden. Zo docent, zo cursist, een ondernemende leermeester is volgens ons de beste inspiratie om zelf ooit de stap te zetten naar een eigen zaak.

Ingrediënt 2: samenwerking met bedrijven

Een succesvol ondernemersrecept maak je niet alleen, daarom schakelen wij de hulp in van bedrijven in alle sectoren. Elke ondernemersopleiding die je terugvindt bij SYNTRA is tot stand gekomen door een goede wisselwerking met verschillende bedrijven. Samen met hen brengen we de noden in de arbeidsmarkt, de belangrijkste sectortrends en de nieuwste technologieën in kaart. Met deze informatie kunnen we iedere opleiding afsmaken op de wens van de bedrijven. In de kern van iedere opleiding zit dus al vanaf het begin de invloed van echte ondernemers.

Ingrediënt 3: begeleiding

Opleiding alleen is in sommige gevallen niet voldoende om de stap naar ondernemerschap te zetten. Veel cursisten hebben een extra duwtje nodig en dat duwtje geven wij met plezier. Binnen SYNTRA zijn er verschillende mogelijkheden om je als starter of pre-starter te laten begeleiden om een (betere) ondernemer te worden. In het project ‘Maak werk van je zaak’ begeleiden we werkzoekenden en deeltijds werkenden in hun ondernemersdroom. Daarnaast kan je via een persoonlijk ‘Start me up’ traject jouw eigen opleidingspakket kiezen samen met een coach.

Het recept voor succes

Bovenstaande elementen zorgen voor een succesvol ondernemersrecept met maar liefst 34% ondernemers op het einde van de rit. Dit is geen eenmalig effect maar een prestatie die we jaarlijks neerzetten en willen blijven verbeteren. Het recept om jouw ondernemersdroom te realiseren, is dus een opleiding bij SYNTRA.